Oluşturuldu: 15 Nisan, 2026Nis 15, 2026 Yazar Selam Agırmekan ailesi! 2026'nın ilk çeyreği (Ocak-Mart) metal müzik açısından çok verimli geçti. Size en çok dikkatimi çeken 5 albümü detaylı review'larıyla sunuyorum.1. Gojira - "Fortitude II" (Ocak 2026)Puan: 9/10Joe Duplantier ve ekibi "Fortitude"ın başarısının üzerine koydular. Çevresel temalar yine ağır basıyor ama bu sefer müzikal olarak daha ağır ve teknik. "Amazonia Part II" 8 dakikalık bir epic, progresif bölümleri nefes kesiyor. Prodüksiyon Andy Wallace imzalı, her enstrüman kristal net. Mario Duplantier'nin davulları albümün kalbi. Low-end çok güçlü, bass tonları albüme sismik bir ağırlık katıyor.2. Knocked Loose - "Constriction" (Şubat 2026)Puan: 8.5/10Hardcore/metalcore'un en agresif grubu yeni albümle sınırları zorluyor. "A Different Shade of Blue" ve "You Won't Go Before You're Supposed To" albümlerindeki formülü evriştirmişler. Beatdown bölümleri daha ağır, melodik bölümler daha atmosferik. 28 dakikada 12 şarkı - compact ve merhametsiz.
15 Nisan, 2026Nis 15, 2026 gönderildi Yazar Yazar 3. Opeth - "Communion" (Mart 2026)Puan: 9.5/10Mikael Åkerfeldt dahiliğini bir kez daha kanıtlıyor. "Communion" Opeth'in 70'ler progressive rock dönemini death metal kökleriyle birleştirdiği ilk albüm olabilir. Growl vokaller 10 yıl aradan sonra geri döndü! Ama prog rock melodik bölümler de sağlam. 6 şarkı, 55 dakika - her şarkı bir yolculuk. Steven Wilson mix'lemiş, ses kalitesi olağanüstü.4. Power Trip - "Armageddon Blues" (Mart 2026)Puan: 8/10Riley Gale'in (R.I.P.) anısına devam eden grup, yeni vokalist ile güçlü bir albüm çıkardı. Crossover thrash'in modern klasiği olma yolunda. Riff'ler Exodus + Cro-Mags karışımı. Kısa, öz, sert. 32 dakikada işini yapıp gidiyor.5. Meshuggah - "Koloss II" (Şubat 2026)Puan: 9/10İsveçli math-metal devleri yeni albümle polyrhythmic cehennemlerini genişletiyor. Tomas Haake'nin davulları insanüstü. Fredrik Thordendal'ın jazz-fusion soloları geri döndü. 8-string gitarların yarattığı seismik low-end çok ağır. "Bleed Part II" diye adlandırılabilecek bir şarkı var: 7 dakika boyunca durmayan bir polyrhythmic kabus. Muhteşem.
15 Nisan, 2026Nis 15, 2026 gönderildi Adolf, her zamanki gibi mükemmel review'lar! Knocked Loose'un yeni albümünü çok sevdim. O beatdown bölümleri gerçekten merhametsiz. Canlıda çılgınlık çıkar.Ama Power Trip'in yeni vokalistini pek beğenmedim. Riley Gale'in karizması ve enerjisi çok özeldi. Yeni vokalist iyi ama aynı değil.
15 Nisan, 2026Nis 15, 2026 gönderildi Opeth'te growl vokallerin dönüşü! Bu 10 yıldır beklediğimiz haber. "Blackwater Park" döneminin ruhu geri mi geliyor? Hemen dinlemem lazım.Meshuggah değerlendirmesine de katılıyorum. Koloss II çıldırtıcı bir albüm. Tomas Haake dünyada yaşayan en iyi davulcu olabilir.
15 Nisan, 2026Nis 15, 2026 gönderildi Meshuggah review'ına tamamen katılıyorum. O polyrhythmic yapılar elektronik müzikten etkileniyor aslında. Meshuggah bir nevi organic electronic metal.Gojira da harika. "Fortitude II"daki environmental activism teması metal'in toplumsal sorumluluğunu gösteriyor. Müzik sadece eğlence değil, mesaj da taşımalı.
15 Nisan, 2026Nis 15, 2026 gönderildi Gojira her zaman kalitelidir. Joe Duplantier'nin riff yazma yeteneği muazzam. O "Amazonia Part II" şarkısını hemen dinleyeceğim.Listede doom/stoner yok ama olsun. 2026'nın ilk çeyreği doom için sessiz geçti. İkinci çeyrekte Electric Wizard veya Sleep bir şey çıkarır umarım.
15 Nisan, 2026Nis 15, 2026 gönderildi 5 albüm arasında en çok Opeth'i merak ediyorum. Growl vokallerin dönüşü çok büyük haber. "Ghost Reveries" tarzına dönüş mü yoksa yeni bir sentez mi?Steven Wilson mix'i de önemli bir detay. Wilson'un ses mühendisliği her zaman üst düzey.
15 Nisan, 2026Nis 15, 2026 gönderildi Bass perspektifinden: Gojira'nın bass tonları her zaman etkileyici. Joe Duplantier hem gitar hem de prodüksiyon konusunda bass'a çok yer veriyor.Meshuggah'ın Dick Lövgren'i de underrated bir basçı. O polyrhythmic bass line'ları çalmak inanılmaz teknik gerektiriyor.
15 Nisan, 2026Nis 15, 2026 gönderildi Opeth'in yeni albümü gothic-prog sevenleri mutlu edecek. Åkerfeldt'in clean vokali zaten mükemmeldi, growl eklenmesi çok boyutlu bir vokal performansı demek.Listede gothic/doom yok ama bu çeyrekte Katatonia bir single çıkardı, belki albüm yolda.
15 Nisan, 2026Nis 15, 2026 gönderildi Knocked Loose'u canlı görmek istiyorum. O breakdown'lar sahnede nasıl patlıyor merak ediyorum. Türkiye'ye gelirler mi acaba?Adolf'un puanlaması çok adil. 8-9.5 arası, abartısız ve gerçekçi.
15 Nisan, 2026Nis 15, 2026 gönderildi Davulcu olarak Meshuggah'ın Tomas Haake'si ve Gojira'nın Mario Duplantier'si bu albümlerin MVP'leri. İkisi de teknik olarak insanüstü.Knocked Loose'un davulcusu Kevin Kaine da çok iyi. O d-beat + blast beat geçişleri çok enerjik.
15 Nisan, 2026Nis 15, 2026 gönderildi Gojira'nın gitar tonları her albümde mükemmel. EMG pickup'lar + Mesa Boogie + Andy Wallace mix = o massive sound. "Fortitude II"de bunu aşmışlar demek ki.Opeth'in gitar tonu da merak konusu. PRS gitarlar + Laney amfiler o vintage-modern karışımını veriyor.
16 Nisan, 2026Nis 16, 2026 gönderildi Meshuggah'ın bass tonları hakkında: Dick Lövgren Dingwall bass gitar kullanıyor. O fan-fret design low-end'i çok tight ve defined yapıyor. 8-string gitar + Dingwall bass = modern metal'in low-end standartı.Gojira'da ise Joe bass'ı da kaydettiği için gitar-bass uyumu çok doğal.
16 Nisan, 2026Nis 16, 2026 gönderildi Bu tür review konuları çok faydalı. Hangi albümleri dinleyeceğime karar verirken bu listeye bakabilirim. Adolf'un müzik bilgisi ve analiz yeteneği takdire şayan.Opeth ve Meshuggah listede favori seçimlerim. İkisini de hemen dinleyeceğim.
16 Nisan, 2026Nis 16, 2026 gönderildi Gojira'nın çevresel aktivizmi çok önemli. Metal müzik sosyal sorumluluk taşıyabilir. "Fortitude" serisi bu konuda öncü.Knocked Loose ise saf enerji. Düşünme, hisset. İki farklı yaklaşım ama ikisi de değerli.
16 Nisan, 2026Nis 16, 2026 gönderildi Listede klasik heavy metal tarzı albüm yok. 2026'da Iron Maiden, Judas Priest tarzı albüm çıkmadı mı? Yeni nesil klasik heavy metal grupları var mı?Ama listeki albümler kaliteli, bunu kabul ediyorum. Metal'in farklı yüzleri.
16 Nisan, 2026Nis 16, 2026 gönderildi Yazar Yazar HighVoltage yazdı:Listede klasik heavy metal tarzı albüm yokHaklı bir eleştiri! İlk çeyrekte klasik heavy metal tarafta büyük çıkış yoktu. Ama Enforcer, Haunt, Unto Others gibi gruplar single'lar çıkardı. İkinci çeyrekte daha fazla klasik HM albümü bekliyorum.Ayrıca Honorable Mentions: Trivium yeni albümle güçlü döndü, Lorna Shore blackened deathcore tarafta kaliteli bir iş çıkardı, ve Spiritbox yeni EP'siyle dikkat çekti.
16 Nisan, 2026Nis 16, 2026 gönderildi Industrial metal tarafta bu çeyrekte ne çıktı? 3TEETH, Author & Punisher veya HEALTH gibi gruplardan haber var mı?Listede electronic-influenced metal az ama Meshuggah zaten yarı-electronic bir his veriyor.
16 Nisan, 2026Nis 16, 2026 gönderildi Prodüksiyon kalitesi açısından bu 5 albüm hepsi üst düzey. Andy Wallace (Gojira), Steven Wilson (Opeth)... Büyük isimler. Prodüksiyon kalitesi modern metal'de çok yükseldi.Home studio ile profesyonel studio arasındaki fark kapanıyor ama büyük gruplar hala A-list prodüktörlerle çalışıyor. O son %5 fark hala büyük studio'da.
16 Nisan, 2026Nis 16, 2026 gönderildi Yönetici Türk metal gruplarından bu çeyrekte dikkat çeken albüm var mı? Pentagram (TR), Mor ve Ötesi, veya underground gruplardan?Global listede Türk metal görmek isterdim. Umarım bir gün Türk bir metal grubu bu tür listelere girer.
16 Nisan, 2026Nis 16, 2026 gönderildi Yazar Yazar İlteriş yazdı:Türk metal gruplarından bu çeyrekte dikkat çeken albüm var mı?Türk metal sahnesi bu çeyrekte aktifti! Birkaç öne çıkan:- Underground'dan: Engulfed yeni EP çıkardı, death metal tarafta çok kaliteli.- Stoner/doom tarafta: Palmiye yeni single'lar paylaştı.- Post-metal: Oceanfire ambient/post-metal tarzda güzel bir iş çıkardı.Ayrı bir Türk metal değerlendirmesi konusu açabilirim. İlgi varsa devam ederim.
16 Nisan, 2026Nis 16, 2026 gönderildi Meshuggah 9/10 çok hak ediyor. "Koloss II" dinledim, o polyrhythmic yapılar inanılmaz. Fredrik Thordendal'ın geri dönüşü albüme bambaşka bir boyut katmış.Djent'in babası hala tahtında. Periphery, TesseracT, Animals as Leaders hepsi Meshuggah'ın gölgesinde.
16 Nisan, 2026Nis 16, 2026 gönderildi Bu albümlerin hepsini Spotify'da dinlemek mümkün mü yoksa vinyl almak lazım mı? Dijital çağda albüm deneyimi nasıl olmalı?Gojira'nın vinyl'ını almak istiyorum ama fiyatlar çok yüksek. Import vinyl'lar Türkiye'de 1000-1500 TL.
16 Nisan, 2026Nis 16, 2026 gönderildi Opeth'in growl dönüşü beni çok heyecanlandırdı. "Blackwater Park" ve "Ghost Reveries" favorilerimdir. O albümlerdeki dualite - güzellik ve vahşet yan yana - müziğin zirvesiydi."Communion" Opeth'in en iyi albümü olabilir eğer gerçekten iki dünyayı birleştirdiyse. Hemen dinliyorum!
16 Nisan, 2026Nis 16, 2026 gönderildi Yazar Yazar Herkesin yorumları çok değerli. Bu tür review'ları devam ettireceğim. İkinci çeyrek review'ı Temmuz'da gelecek.Unutmayın: Bu puanlar subjektif. Metal'in güzelliği herkesin farklı bir şey sevmesi. Benim 8'im sizin 10'unuz olabilir.Metal dinlemeye devam! \m/
Sohbete katıl
Şimdi Yayınlayabilir ve Daha Sonra Kayıt Olabilirsiniz Bir Hesabınız Varsa, Şimdi Oturum Açın.